پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حوزه‌های علمیه ضمن این که به میراث سلف صالح تکیه کرده اند باید از تجربیات روز برای پاسخ‌گویی نیز استفاده کنند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با گرامیداشت هفته وحدت و دهه مبارک فجر  در همایش دین، فرهنگ و رسالت علمای افغانستان که در مجتمع آموزش عالی امام خمینی‌(ره) قم برگزار شد، گفت: برای  رشد اخلاق و تعالی معنوی خود باید شاخص‌هایی داشته باشیم تا عمق اخلاص و خدا خواهی خود را دائما بشناسیم.

وی با بیان این که باید پرچم دین و معرفت را به دوش بگیریم و در عالم به اهتزاز در آوریم به ظرفیت‌های علمی و فرهنگی افغانستان اشاره کرد و افزود: باید افغانستان را در منظومه کشورهای اسلامی ببینیم و تشیع در منظومه ادیان و اقوام افغانستان جایگاه دارد

رییس جامعة المصطفی خاطرنشان کرد: افغانستان پاره ای از پیکر اسلام و ممالک اسلامی است و در حرکت امت اسلامی به سوی بیداری و معنوی این کشور را مهم و جایگاه آن را رفیع می‌دانیم.

وی ادامه داد: حوزه‌های علمیه به عنوان نهاد پایه برای تربیت علما و خادمان دین و شریعت بر پاه شده و پایگاهی برای نسل عالمان و مروجان دین است.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی بیان داشت حوزه‌های علمیه ضمن این که به میراث سلف صالح تکیه کرده اند باید از تجربیات روز برای پاسخ‌گویی نیز استفاده کنند.

وی ادامه داد: حوزه‌های باید علاوه بر کمیت به کیفیت بپردازند و حوزه‌های افغانستان نیاز دارند که به سمت راه‌اندازی سطوح سه و چهار رفته و رشته های غیر از فقه و اصول را راه‌اندازی کرده و به صورت تخصصی به مسائل دینی بپردازند.

رییس جامعة المصطفی با بیان این که ما نیاز داریم که در همه کشورهای اسلامی علما و فقهای بزرگی وجود داشته باشد، گفت: پشتوانه حرکت بیداری‌های اسلامی همان عالمان بزرگ و برجسته دینی می‌باشند .

وی خاطرنشان کرد: باید حوزه‌های علمیه در داخل افغانستان استاندارد شده و از نظر استاد و دروس ارتقائ پیدا کند و در مناطقی که حوزه وجود ندارد حوزه‌های جدید پایه‌ریزی گردد و سرمایه‌ای که از سوی جامعة المصطفی شده به صورت صحیح توسط علما مدیریت شده و سامان یابد.

وی با بیان این که حوزه‌های علمیه و مراکز علمی که از سوی جامعة المصطفی در افغانستان ایجاد شده به سود همه مذاهب و اقوام افغانی است، ابراز داشت: دولت افغانستان باید سرمایه عظیم علما و فضلا را فرصت دانسته و زمینه کار فرهنگی را برای آنان فراهم نماید.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی تصریح کرد: امروز وقت بازگشت علمای افغانی به این کشور است و باید جامعة المصطفی علمای افغانستان و طلاب و فضلا دست به دست هم داده و مشکلات علمی آموزشی و فرهنگی این کشور را برطرف نمایند.

وی با بیان این که روحانیت اسلام و تشیع نهاد بزرگی است که باید صیانت شود و علما در طول تاریخ بر آن تاکید داشتند تصریح کرد: همه باید همت کنند که این نهاد قوی و نیرومند باشد و در عرصه جهان نور افشانی کند.

رییس جامعة المصطفی با تاکید بر آسیب‌شناسی نهاد روحانیت گفت: باید در این نهاد مواظب روشنفکر مآب‌ها خمودی ها، کج‌سلیقگی‌ها و عدم عمق تفکر و بصیرت سیاسی بود چراکه این نهاد امروز  از هر زمان دیگری قوی‌تر است و در آینده نیز قوی تر خواهد شد. 

وی با بیان این که افغانستان در معرض تهاجم فرهنگی بی‌رحمانه‌ غرب است خاطرنشان ساخت: امروز غرب خوره ای که به فکر جوانان افغانستان می‌اندازند نباید از آن غافل شد و یکی از ثمرات این همایش تاکید بر نگاه اخلاق‌مدارانه، بصیرانه و هوشمندانه علما به مسایل مختلف از جمله مسائل اجتماعی می‌باشد.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با اشاره به رشد مجدد جریان تکفیری در افغانستان به بحث وحدت شیعه و سنی اشاره کرد و گفت: افغانستان نماد وحدت شیعه و سنی است و این کشور جلوه گاه تعامل سازنده مذاهب اسلامی می‌باشد و باید به لوازم وحدت پایبند باشیم.

وی با توصیه به علمای افغانستان گفت: باید به فضاهای نخبگانی و دانشگاهی توجه خاص داشته و در این خصوص رشته و مهارتها باید طوری تنظیم شود که بتوان با نسل جوان نخبه رابطه برقرار کرد.

رییس جامعة المصطفی تعامل بین حوزه و دانشگاه، ساماندهی امور مساجد، توجه به رسانه‌ها به عنوان مقوله جدی روانشناختی و اجتماعی و ... را از دیگر مسایل مورد توجه و ضروری افغانستان در همایش برشمرد و گفت: ارتباط با سیاست وظیفه علماست اما باید با بصیرت و هوشیاری وارد شویم.

وی در پایان با اشاره به این که باید میراث تمدنی افغانستان حفظ شود ابراز داشت: نگاه ولایت‌مدارانه به مسایل از ویژگی های این همایش بود که همه سخنرانان به آن تاکید و نگاه ارزشمندی به منویات مقام معظم رهبری داشتند.

علیرضا سهلانی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha